Couscous met spinazie en linzen.


In 2016 heeft de Nederlandse Gezondheidsraad geadviseerd meer peulvruchten te gaan eten. Minimaal 1 keer per week. Peulvruchten zijn een goede vleesvervanger. Dit advies geldt nog steeds alleen is het eten van peulvruchten nog niet echt ingeburgerd. Probeer dit recept eens, wie weet ga je vaker peulvruchten eten. 


Voor 4 personen

• 250 g linzen
• 500 g spinazie
• 4 grote tomaten of een bak cherry tomaatjes
• 1 tl gemalen koriander
• 1 tl gemalen komijn
• 1 teentje knoflook
• zout, zwarte peper
• olijfolie
• 200 g. Couscous (300 g voor grote eters)


Lees de verpakking voor bereidingswijze van de linzen. Er zijn namelijk vele verschillende soorten en de bereidingswijze is net even anders. Het bereiden van linzen duurt ongeveer 45 minuten. Was de spinazie, laat de bladeren goed uitlekken en hak ze fijn. Roerbak de spinazie en gesneden tomaten in een koekenpan met wat olijfolie. Slechts een paar minuten is voldoende. Giet de linzen af en vermeng linzen met de spinazie en tomaten. Kruid met zout en peper, koriander, komijn en knoflook uit de knijper.
Roer alle ingrediënten vooral goed door elkaar. Bereid wat couscous erbij. Samen met couscous is dit een zeer voedingsrijke vegetarische maaltijd. Ook voor de bereiding van couscous volg de instructies op de verpakking.

 

Tip: Voeg wat rozijnen of ongezouten rauwe noten (b.v. pistache, walnoten of pecannoten) toe aan het gerecht voor meer smaak variatie.